dinsdag 3 november 2009

Olympisch herfstkamp

Voor ons Herfstkamp 2009 trokken we van 30 oktober tot en met 3 november naar recreatiedomein Keiheuvel in Balen. Een prachtig domein, waar de kinderen weer vier supertoffe dagen hebben beleefd. Het thema van ons kamp was ‘De Olympische Spelen’. We hadden een overvol programma af te handelen, maar het werd door onze valkjes weer reuze enthousiast onthaald.

Onze kleinsten schilderden vlaggen, stelden ploegen samen, probeerden heel wat Olympische disciplines onder de knie te krijgen en hebben enkele nieuwe sporten uitgevonden. Tijdens een avondspel zijn ze er zelfs in geslaagd het Olympisch vuur te doen branden en ze hebben het beschermd tot op het laatste moment. Ook met bowling en mini-golf hebben onze kleinsten geen probleem meer.

De grotere valken hadden ook de handen vol met het thema. De olympische ringen moesten geschilderd worden, er werd gezorgd voor lekker pompoenbrood, een gezondheidsspel werd gespeeld (want een atleet moet nu eenmaal heel gezond leven) en er moest een Olympisch parcours voor de kleinsten worden uitgestippeld. Het nachtspel was voor sommigen toch wel weer wat bibberen. De ‘Bonte avond’ moest ook weer een succes worden, dus werden er prachtige dansnummers in elkaar gestoken.

Alle valkjes zijn weer opgetogen – maar moe van het ravotten – naar huis vertrokken en kunnen nu al van het Paaskamp beginnen te dromen. We willen de leiding bedanken voor de fantastische activiteiten en ook de keukenploeg voor het superlekkere eten.