maandag 2 mei 2011

Nieuwsblad van vandaag: "Zon lokt veel volk"

Ook de kleinsten liepen mee in de stoet.
BRUGGE - De socialisten in Brugge beleefden zondag een hoogdag. Dankzij het mooie weer was er bijzonder veel volk op de optocht en op de Red Rock Rally.
Vele honderden socialisten stapten zondagvoormiddag door de Brugse binnenstad. De stoet vormde zich in de Langestraat en trok door het stadscentrum om te eindigen op de Burg. Daar was een toespraak van Renaat Landuyt. Hij verwees naar de vorige 1-meistoeten, die telkens in volle verkiezingsperiode vielen. ‘We moesten al een jaar een regering hebben, een jaar waarin een beleid kon worden gevoerd. We hebben een plan klaar voor de toekomst van België, namelijk de Belgische unie van vier deelstaten. Die deelstaten zullen dan zorgen voor de welvaart en het welzijn van hun inwoners. Wij willen er morgen opnieuw aan beginnen en zeker niet wachten tot na de zomer. Het heeft lang genoeg geduurd. De sociale zekerheid waarvoor wij steeds gevochten hebben, moet veilig worden gesteld', zei Renaat Landuyt.
Hij had het ook over de onzekerheid voor het personeel van Philips Brugge. ‘Het Brugse stadsbestuur moet pogen dit bedrijf in Brugge te houden. Ik beklemtoon ook dat in Brugge de VDAB en de RVA samenwerken. Ze bewijzen dat federale en Vlaamse instellingen kunnen samenwerken,' zei Renaat Landuyt.
Na de optocht en de toespraken op de Burg trokken de meeste deelnemers naar het Astridpark voor een heerlijke barbecue.
In de namiddag was er de Red Rock Rally, die al aan de zeventiende editie toe was. Het is een organisatie van de Jeugddienst van de Bond Moyson in samenwerking met de ABVV-Jongeren.
Twee plaatselijke groepen namen deel aan de Rock Rally, namelijk Telefunken uit Oedelem en Da Soul Boogie uit Torhout.
Stefaan Reuse, foto's Michel Vanneuville